Presentació CMOS

SMOSLa missió SMOS, acrònim anglès de Soil Moisture and Ocean Salinity satellite, a l'espanyol "Satèl·lit de Humitat terrestre i Salinitat en els Oceans" es va crear per proveir, des de l'espai, dades més precises sobre la humitat terrestre i la salinitat en els nostres oceans.

Un altre dels objectius del satèl·lit és facilitar una millor predicció de condicions climàtiques extremes, registrant dades sobre l'acumulació de gel i neu. El projecte compta amb instruments més moderns amb l'esperança de recopilar informació més precisa. El satèl·lit es va llançar amb èxit el 2 de novembre de 2009.

El projecte va ser proposat per CESBIO a l'Earth Explori Opportunity Missions al novembre de 1998. En 2004 el projecte va superar la fase "C / D" de la ESA. Després de diversos retards, es va anunciar que el llançament definitiu seria el 2 de novembre de 2009 a les 01:50 UTC des del Cosmòdrom de Plesetsk en una llançadora Rockot.

La unitat SMOS compta amb un instrument capaç de mesurar tant la humitat terrestre com la salinitat dels mars. Un nou instrument, denominat MIRAS s'ha desenvolupat per a aquest satélite. Aquest instrument crea imatges de radiació emeses a la banda Banda L de microones (1.4 GHz). MIRAS és un radiòmetre interferomètric amb una forma en 2-D.3 En primer lloc mesurarà els camps de temperatura de lluminositat a partir d'entre 3 i 5 cm d'humitat terrestres i la salinitat superficial de la mar.

Aquest dispositiu proporciona informació sobre salinitat oceànica i humitat terrestre amb una precisió capaç de detectar 0,1 grams de sal en un litre d'aigua i fins a una cullerada d'aigua barrejada amb un grapat de terra. És el primer artefacte d'aquest tipus enviat a l'espai i ha estat liderat pel consorci espanyol que dirigeix EADS / CASA. El MIRAS compta amb 69 petites antenes receptores repartides per tres braços per abastar un diàmetre de vuit metres.